Lekkage in huis? Contact een loodgieter!

Het is gemakkelijk om jouw watervoorziening als vanzelfsprekend te beschouwen, maar een lekkage in een sanitair kan echte schade aan jouw huis veroorzaken. Het is dus belangrijk om te weten wat je moet doen als je een lekkende of gebroken leiding hebt. Een lekkende kraan dat klein lijkt, kan snel escaleren tot iets dringends en catastrofaal. Het is daarom goed dat je meteen loodgieter Den Haag belt. Zij zijn een loodgietersbedrijf die gespecialiseerd zijn in het repareren van lekken.

Wat moet je dus doen als je een lekkage hebt opgemerkt?

Het is duidelijk dat pijpen die zijn gebarsten en waaruit water stroomt, een noodsituatie in de loodgieterij vormen die onmiddellijke professionele aandacht nodig heeft. Als je ontdekt dat er een ernstige waterstoring in jouw huis is opgetreden, sluit dan als eerst de hoofdkraan af en bel onmiddellijk de loodgieter. Kleinere, langzamere lekken zijn niet vaak een noodsituatie, maar als je geen goede doe-het-zelver bent in het repareren van leidingen, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met een loodgieter. Kleine lekken in leidingen kunnen in korte tijd grote lekken in leidingen worden, dus stel het niet uit om een loodgieter te bellen. Het repareren van kleine leidinglekken is veel goedkoper dan het repareren van een lekkage.

Hoe kan een loodgieter de bron van een waterlek vinden en deze oplossen?

Wanneer je de loodgieter belt om de oorzaak van een verborgen lek te vinden, begint hij met een wandeling door jouw huis om te controleren op tekenen of aanwijzingen van een mogelijk lek. Dit kan het controleren van armaturen, onder gootstenen, irrigatie en zwembadsystemen omvatten om deze bronnen uit te sluiten. De loodgieter zal waarschijnlijk ook de watermeter controleren om een ​​idee te krijgen van hoeveel water er wordt gebruikt. Is de lekkage niet te zien aan de oppervlakte, dan moet hij verder en dieper onderzoeken.

Na het uitsluiten van oppervlakte- en armatuurlekken, moet de loodgieter op zoek gaan naar ondergrondse lekken of lekken die verborgen zijn in de muren. De meest effectieve tool om dit soort waterlekken op te sporen, is professionele geluidsdetectieapparatuur. Met een koptelefoon en een microfoon kan de zeer bekwame technicus luisteren naar het geluid van stromend water onder de grond terwijl het door de leidingen reist. Bovendien kunnen ze ook pijpzoeker klemmen gebruiken op de zichtbare delen van een pijp om een ​​radarsignaal over de pijpen te verzenden. Dit proces staat bekend als ‘het opladen van de leidingen’. Zodra de locatie van het lek is vastgesteld, zal de ervaren loodgieter uitleggen wat de beste methode (n) is om het te repareren en waterschade aan jouw huis te voorkomen.

Als laatst

Waterlekken zijn niet om uit te stellen. Het begint meestal bij een onschuldige lekkende kraan, die je eigenlijk geen aandacht geeft tot je een hoge waterrekening moet betalen. Gelukkig kan je dit voorkomen. Schakel de loodgieter in om je te helpen met het opsporen van de bron van de lekkage en ook het verhelpen hiervan. Zij hebben de beste technieken en tool om dit snel en efficiënt te doen. Als je geld wilt besparen, is dit het beste wat je kunt doen.