Een concept van Architect Frank Gruwez. Hij bezit het keurmerk Energiebewust Architect

Ben bouwen

ben woning premie - Aanbevolen bouwbedrijven

Premies voor een BEN-woning

Wie nu al een BEN-woning bouwt, krijgt – naast elke maand een lagere energiefactuur – nog een financieel steuntje in de rug. 5 jaar lang tot 100% korting op de onroerende voorheffing De E-peilpremie voor nieuwbouw is stopgezet. Wie een energiezuinige woning bouwt, krijgt wel nog een korting op de onroerende voorheffing. De vermindering hangt af van het E-peil van je woning. Je krijgt 50 procent korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E30 en dit gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van max. E20 bedraagt de korting 100%, eveneens gedurende 5 jaar. De korting kan worden gecombineerd met andere verminderingen zoals die voor kinderen ten laste, gehandicapte personen of bescheiden woning. Je krijgt de vermindering automatisch toegekend op je aanslagbiljet. Je moet dus zelf niets ondernemen.

Ben architect

Ons team levert een totaalconcept voor BEN bouwen en verbouwen. Europa bepaalt dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal moeten zijn. BEN woningen verbruiken een minimum aan energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en halen hun energie uit hernieuwbare bronnen. In België is er ongetwijfeld nog een pak werk aan de winkel om deze Europese doelstelling te bereiken. Wat betekenen die veranderingen voor de bouwer? En vooral: wat gaat een renovatie of nieuwbouw ons kosten?

Woningbouw

Bent u ook op zoek naar een energiebesparende houtskeletbouw BEN-woning die wordt gekenmerkt door duurzaamheid energiebesparende technieken een zeer laag E-peil én haar milieuvriendelijkheid? Een huis dat comfort biedt maar ook zeer snel kan worden gebouwd en opgeleverd? Ga dan voor houtskeletbouw van 3bouw. Onze bouwmethodes en gehanteerde technieken voldoen vandaag al aan alle hedendaagse en toekomstige vereisten en normen. Houtskeletbouw wat houdt het precies in? De huidige houtskeletbouw is een meer ontwikkelde vorm van de eeuwenoude vakwerkhuizen en de Scandinavische pionierswoningen.

 

Ben Villa bouwen
U bent in Start Team Architec Gruwez Modern huis bouwen moderne huizen. Heb je plannen om een levend huis te bouwen? Gebruik dan de kennis en ervaring van Architect Gruwez. Onze specialiteit is het bouwen van exclusieve huizen met meer dan 300 referenties van moderne woningen in Vlaanderen en Zuid Nederland. Modern huis bouwen volgens totaalconcept. Architect Gruwez en zijn professionele medewerkers bieden u tal van mogelijkheden bij het bouwen van een huis. Moderne huizen bouwen zien we als een totaalconcept waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details.

Bijna-energieneutraal (BEN) - Energiesparen
BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Bouwplannen? Bouw nu al BEN! BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet. Hoe pak ik dat best aan, een BEN-woning bouwen? Met de praktische bouwgids is elke BEN-bouwer mee vanaf de voorbereiding.

bijna-energieneutraal-bouwen-ben-woning - Architect luxe woningen ...

Een gewoon huis is voor veel mensen niet genoeg, de meeste willen duurzaam wonen. Ben jij ook van dat principe bouw dan een bijna-energienautraal huis. Voor het ontwerp en bouwen van een BEN woning kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Ons bureau ontwerpt en maakt verschillende soorten huizen, waaronder bijna-energieneutrale huizen.

 
Bijna-EnergieNeutraal bouwen! BEN je (al) mee? | Eandis
EPB-eisen of normen voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat: wie in Vlaanderen (ver)bouwt, is verplicht om ze te respecteren. Sinds 2006 scherpt de overheid die energie-eisen stapsgewijs aan. Vanaf 2021 moeten alvast alle nieuwbouwwoningen bijna-energieneutraal (BEN) zijn, met een E-peil van maximaal 30 én verplichte productie van hernieuwbare energie. Dat is het gevolg van een Europese richtlijn. Koester je bouwplannen? Dan is BEN-bouwen vandaag al de slimste keuze! Spelende kinderen Om het milieu te vrijwaren voor volgende generaties, moet wereldwijd de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 sterk dalen. Energiezuinig bouwen is een cruciale sleutel tot een mogelijke oplossing. Doorgedreven isoleren, goede luchtdichtheid voorzien, zonwering aanbrengen tegen oververhitting, energie-efficiënt ventileren, hernieuwbare energie aanwenden … de komende jaren wordt het allemaal nóg belangrijker. Voor nieuwe woningen is ‘bijnaenergieneutraal’ of BEN de verplichte volgende stap in de evolutie naar energiezuinigere huizen. Vanaf 2021 is BEN-bouwen de standaard in Vlaanderen en Europa. Dat komt het milieu ten goede, maar ook BEN-bouwers zelf profiteren van de voordelen: een lagere energiefactuur, meer wooncomfort én een woning die meer waard is op de verkoopof verhuurmarkt
elektricien knokke
SITO Architecten
Weet jij welke premie je kan aanvragen voor je nieuwbouwwoning? Thuis Best Woningbouw kent alle voordelen die jij uit een bijna-energieneutrale woning (BEN-woning) haalt. Geniet ervan nu het nog kan! Voor de bouw van een BEN-woning heb je recht op een premie die je investeringen snel terugbetaalt. Heeft je woning een E-peil van 30 of lager, dan krijg je 50% korting op je onroerende voorheffing gedurende vijf jaar. Is het E-peil 20 of lager, dan betaal je zelfs geen onroerende voorheffing gedurende deze periode. Het ‘premielandschap’ beweegt snel, dus waarom wachten? Profiteer ervan nu het nog kan. Hoe verlagen wij het E-peil? Ons kwalitatief lastenboek is helemaal BEN. Bij Thuis Best Woningbouw zetten we standaard in op een uitstekend geïsoleerde bouwschil voor de beste isolatiewaarde. En met veel aandacht voor luchtdichtheid rendeert die isolatie optimaal. Bovendien plaatsen we sinds 2016 in elke nieuwbouw standaard een lucht-waterwarmtepomp, waarop je PV-panelen kan aansluiten. Zo is jouw woning nu al klaar voor de toekomst! Batibouwactie: gratis zonnepanelen energiezuinig bouwen is slim: je spaart er heel wat geld mee uit en het is een goede investering voor de toekomst. Bouw met Thuis Best Woningbouw en krijg 16 zonnepanelen met hoog rendement cadeau! Zo bouwen wij moeiteloos jouw bijna-energieneutrale woning (BEN-woning) en geniet je gegarandeerd nog van de huidige premies
prijs trapliften
Geniet van de voordelige premie voor je BEN-woning
Architecten als voorlopers op het vlak van energiezuinigheid De ontwikkelingen rond de BEN-norm creëerden een groeiende vraag naar een portaalsite voor bouwheren die op zoek zijn naar een BEN-architect en informatie hierover. Op deze website, ’www.BEN-architect.be’ kunnen alle architecten die in Vlaanderen reeds BEN-woningen ontwerpen hun projecten opladen. Op deze manier kunnen deze voorlopers collega’s enthousiasmeren dat ook te worden. Momenteel staan een tiental projecten online, maar in maart volgt een communicatiecampagne naar alle Vlaamse architecten. Verwacht wordt dat het aantal projecten op de website daarna snel zal toenemen. Eén op de 25 - of circa 500 woningen - waarvoor in 2012 een bouwvergunning werd ingediend was al bijna-energieneutraal (BEN). Dat deelde het Vlaams Energieagentschap (VEA) mee.
Vochtbestrijding
BEN-woning biedt energiezuinige toekomst
Je BEN-woning zit vol voordelen Premies, kortingen en voordelige kredieten is wat je in de plaats krijgt als je de gelukkige (ver)bouwer bent van een BEN-woning. Je investeert in een pak energiezuinige technieken, maar daar krijg je ook wat voor terug. Door je energieverbruik te beperken en zelf energie te gaan produceren heb je sowieso al een lagere energiefactuur. Bovendien geniet je van meer comfort omdat er minder warmte verloren gaat en minder tocht is, maar er liggen nog andere voordelen in het verschiet. Je kan bijvoorbeeld een korting op de onroerende voorheffing ontvangen of zelfs een aantrekkelijke premie die varieert naargelang het type gebouw. Sommige banken bieden ook extra voordelige bouwkredieten aan omdat een bijna-energieneutrale woning een hogere marktwaarde heeft waar minder energiekosten aan vasthangen. En dankzij het lage energieverbruik en de autonome energieproductie in je BEN-woning help je ook om de klimaatverandering tegen te gaan. Je energiezuinige huis is simpelweg een win-winsituatie!
hotel kopen frankrijk
Lage-energiewoning, BEN woning en premies - Xenadvies
LAGE-ENERGIEWONING Er bestaat heel wat verwarring rond het begrip ‘lage energiewoning. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat er geen vastomlijnde definitie bestaat voor de term. Volgens de Belgische wetgeving spreken we van een lage energiewoning wanneer de jaarlijkse energievraag voor ruimteverwarming en koeling beperkt blijft tot 30 kWh/m² geklimatiseerde vloeroppervlakte. BEN-WONING BEN staat voor bijna-energieneutraal en omvat woningen met een laag energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en sanitair warm water. Om te voldoen aan deze definitie, moet aan volgende verstrengde voorwaarden voldaan worden: – Max. K40 – Koudebruggen volgens methode B – Max. E30 – Max. jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming 70,00 kWh/m² – Minimale ventilatievoorzieningen in alle ruimtes – Minimale R-waarden en/of maximale U-waarden – Beperking van het risico op oververhitting – Minimum aandeel hernieuwbare energie – Max. gemiddelde U-waarde vensters 1,50 W/m²K PREMIES Deze verschillen per gemeente en per jaar. Voor actuele informatie kan u best kijken op energiesparen.be en rechts boven op subsidies klikken. Hierop staan al de subsidies van toepassing op uw project in de gemeente waar u gaat (ver)bouwen. Vergeet ook niet bij uw bank te informeren of er voordelige kredieten zijn wanneer u energiezuinig bouwt!
stellingbouw

BEN-bouwen? Vandaag al de slimste keuze!

De E-peileis voor nieuwe woningen zal de komende jaren verstrengen, tot we in 2021 een E30 bereiken (zie grafiek onderaan). Wie dan nog een woning wil die goed in de markt ligt, bouwt best nu al volgens de BENnormen. Dat kan perfect: tal van bouwprofessionals promoten vandaag al de BEN-principes én brengen ze in de praktijk. Een BEN-woning biedt absoluut meerwaarde: de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en hernieuwbare energie betalen immers zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt bovendien extra beloond. Voor BEN-woningen krijg je stevige premies (vanaf 1 800 euro), een korting van 100 % op de onroerende voorheffing (gedurende vijf jaar) én bij sommige banken een extra voordelig krediet. Heb je nog vragen? Neem dan zeker een kijkje op www.energiesparen.be/BEN. Je vindt er de meest recente informatie: van details over BEN-eisen, premies, voorbeeldprojecten … tot gegevens van BEN-bouwprofessionals en zelfs een heuse praktische bouwgids voor je eigen BEN-woning.

veranda
Wilt u hier opgenomen worden? Stuur een mail naar info@seobureau.be
 

Sleutel op de deur

Sleutel-op-de-deur architecenbureau Gruwez bouwt jouw droomwoning volledig op maat & afgestemd op jouw budget.