Een concept van Architect Frank Gruwez. Hij bezit het keurmerk Energiebewust Architect

Ben bouwen

Ben Architect Oost Vlaanderen - Aanbevolen bouwbedrijven

Ben architect

Ons team levert een totaalconcept voor BEN bouwen en verbouwen. Europa bepaalt dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal moeten zijn. BEN woningen verbruiken een minimum aan energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en halen hun energie uit hernieuwbare bronnen. In België is er ongetwijfeld nog een pak werk aan de winkel om deze Europese doelstelling te bereiken. Wat betekenen die veranderingen voor de bouwer? En vooral: wat gaat een renovatie of nieuwbouw ons kosten?

BEN Woningbouw

Bent u ook op zoek naar een energiebesparende houtskeletbouw BEN-woning die wordt gekenmerkt door duurzaamheid energiebesparende technieken een zeer laag E-peil én haar milieuvriendelijkheid? Een huis dat comfort biedt maar ook zeer snel kan worden gebouwd en opgeleverd? Ga dan voor houtskeletbouw van 3bouw. Onze bouwmethodes en gehanteerde technieken voldoen vandaag al aan alle hedendaagse en toekomstige vereisten en normen. Houtskeletbouw wat houdt het precies in? De huidige houtskeletbouw is een meer ontwikkelde vorm van de eeuwenoude vakwerkhuizen en de Scandinavische pionierswoningen.

 

Ben Villabouw
U bent in Start Team Architec Gruwez Modern huis bouwen moderne huizen. Heb je plannen om een levend huis te bouwen? Gebruik dan de kennis en ervaring van Architect Gruwez. Onze specialiteit is het bouwen van exclusieve huizen met meer dan 300 referenties van moderne woningen in Vlaanderen en Zuid Nederland. Modern huis bouwen volgens totaalconcept. Architect Gruwez en zijn professionele medewerkers bieden u tal van mogelijkheden bij het bouwen van een huis. Moderne huizen bouwen zien we als een totaalconcept waarbij wij alles voor u regelen van de grootste tot de kleinste details.

Ben architecten
Particulieren die bijna-energieneutraal (BEN) willen bouwen, vinden sinds kort extra makkelijk een geschikte architect. Via www.BEN-architect.be kunnen ze grasduinen doorheen referentieprojecten van BEN-voorlopers. De website, een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom, bezielt steeds meer bouwheren en ontwerpers. Al ruim 60 architecten hebben een ontwerp of realisatie toegevoegd. Dat kan volledig gratis. Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom gaf enkele maanden geleden het startschot van BEN-archict.be op Batibouw. De website moet Vlamingen warm maken om bijna-energieneutraal te bouwen. Een BEN-gebouw biedt dan ook belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen.

bijna-energieneutraal-bouwen-ben-woning - Architect luxe woningen ...

Een gewoon huis is voor veel mensen niet genoeg, de meeste willen duurzaam wonen. Ben jij ook van dat principe bouw dan een bijna-energienautraal huis. Voor het ontwerp en bouwen van een BEN woning kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez. Ons bureau ontwerpt en maakt verschillende soorten huizen, waaronder bijna-energieneutrale huizen.

 
BEN-architect.be brengt energieneutrale gebouwen in beeld
Bouwheren die tuk zijn op een bijna-energieneutrale woning of BEN-woning, kunnen vanaf nu makkelijk een geschikte architect vinden. Daar zorgt www.BEN-architect.be voor, een website ontworpen door de Vlaamse architectenorganisatie NAV met steun van Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom. Architecten kunnen er gratis ontwerpen en foto’s van realisaties opladen. Een recente enquête geeft aan dat nu al 49% van de kandidaat-bouwers willen bouwen volgens de BEN-standaard die pas vanaf 2021 verplicht wordt. Eén op de 25 - of circa 500 woningen - waarvoor in 2012 een bouwvergunning werd ingediend was al bijna-energieneutraal (BEN). De ontwikkelingen rond de BEN-norm creëerden een groeiende vraag naar een portaalsite voor bouwheren die op zoek zijn naar een BEN-architect en informatie hierover. Op deze website, ’www.BEN-architect.be’ kunnen alle architecten die in Vlaanderen al BEN-woningen ontwerpen hun projecten opladen. Momenteel staan een tiental projecten online.
renovatieproject
SITO Architecten
BEN-woningen vertrekken van een goed geïsoleerde bouwschil en verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Elke bouwaanvraag die vanaf 2021 ingediend wordt, moet voldoen aan de BEN-eisen die vanuit Europa opgelegd zijn. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil voor nieuwbouwwoningen stapsgewijs aangescherpt; van E60 op dit moment, naar E50 in 2016, E40 in 2018, E35 in 2020, en tot slot E30 vanaf 2021.
prijs trapliften
Iedereen BEN
Architecten als voorlopers op het vlak van energiezuinigheid De ontwikkelingen rond de BEN-norm creëerden een groeiende vraag naar een portaalsite voor bouwheren die op zoek zijn naar een BEN-architect en informatie hierover. Op deze website, ’www.BEN-architect.be’ kunnen alle architecten die in Vlaanderen reeds BEN-woningen ontwerpen hun projecten opladen. Op deze manier kunnen deze voorlopers collega’s enthousiasmeren dat ook te worden. Momenteel staan een tiental projecten online, maar in maart volgt een communicatiecampagne naar alle Vlaamse architecten. Verwacht wordt dat het aantal projecten op de website daarna snel zal toenemen. Eén op de 25 - of circa 500 woningen - waarvoor in 2012 een bouwvergunning werd ingediend was al bijna-energieneutraal (BEN). Dat deelde het Vlaams Energieagentschap (VEA) mee.
Vochtbestrijding
BEN-architect.be
Bouwheren die tuk zijn op een bijna-energieneutrale woning of BEN-woning, kunnen vanaf nu makkelijk een geschikte architect vinden. Daar zorgt www.BEN-architect.be voor, een website ontworpen door de Vlaamse architectenorganisatie NAV met steun van Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom. Architecten kunnen er gratis ontwerpen en foto’s van realisaties opladen. De lancering van deze portaalsite vindt plaats tijdens de Batibouw-beurs, die vandaag van start gaat. “Een recente enquête geeft aan dat nu al 49% van de kandidaat-bouwers willen bouwen volgens de BEN-standaard die pas vanaf 2021 verplicht wordt. Zo’n woning biedt dan ook belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen”, zegt NAV-voorzitter Kati Lamens. “Bovendien vervullen architecten al jaren een voortrekkersrol op het vlak van energiezuinigheid. We zagen dan ook snel in welke kansen zo’n website biedt om bouwheren dichter te brengen bij architecten die vandaag al volgens de BEN-normen ontwerpen.” Minister van Energie Annemie Turtelboom: “Met deze portaalsite willen we ook de architecten bewust maken van energie vanaf de eerste lijn die ze op papier zetten. De bedoeling is hen te engageren rond energie-efficiëntie en bijna-energieneutraal bouwen.”
huis kopen lening berekenen
Ben architect oost vlaanderen
BEN bezielt steeds meer bouwheren Het BEN-enthousiasme komt niet als een verrassing. Steeds meer bouwheren wensen nu al bijna-energieneutraal te bouwen. “Een bevraging door Mijn Huis Mijn Architect gaf vorig jaar al aan dat 49% van de kandidaat-bouwers al wil bouwen volgens de BEN-standaard. En die wordt pas vanaf 2021 verplicht”, zegt NAV-voorzitter Kati Lamens. “Bovendien vervullen architecten al jaren een voortrekkersrol op het vlak van energiezuinigheid.” BEN-woningen vertrekken van een goed geïsoleerde bouwschil en verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Elke bouwaanvraag die vanaf 2021 ingediend wordt, moet voldoen aan de BEN-eisen die vanuit Europa opgelegd zijn. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil voor nieuwbouwwoningen stapsgewijs aangescherpt; van E60 op dit moment tot E30 vanaf 2021, het BEN-niveau.
stellingbouw
Al 100 BEN-referenties op BEN-architect.be - bouwenwonen.net
Particulieren met kriebels om bijna-energieneutraal te bouwen, zijn nog slechts enkele muisklikken verwijderd van een geschikte architect. Via BEN-architect.be kunnen ze grasduinen doorheen referentieprojecten van BEN-voorlopers. De website, een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en het Vlaams Energieagentschap (VEA), wakkert het BEN-enthousiasme stevig aan. Ondertussen hebben meer dan 80 architecten een voorbeeldproject toegelicht. Vlamingen warm maken om bijna-energieneutraal te bouwen: met die missie gaf Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom in het voorjaar van 2015 het startschot van BEN-architect.be. Want een BEN-gebouw biedt belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen. Een boodschap die niet in dovemansoren viel. Architecten pakten sindsdien volop uit met gerealiseerde BEN-referenties. Recent is de kaap van 100 projecten overschreden. Goed nieuws voor wie nu al wil bouwen volgens de BEN-principes, klinkt het bij de initiatiefnemers. Toekomstige bouwheren vinden op de site heel wat inspiratie en informatie om hun BEN-droom te realiseren.
veranda
https://www.comfortlift-trapliften.be

 

Elektricien west vlaanderen
Wilt u hier opgenomen worden? Stuur een mail naar info@seobureau.be
 

Sleutel op de deur

Sleutel-op-de-deur architecenbureau Gruwez bouwt jouw droomwoning volledig op maat & afgestemd op jouw budget.